duminică, mai 04, 2014

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Posted by Horia on duminică, mai 04, 2014 in , , , | No comments
Pe bune acum, Spider-Man nu a aratat niciodata atat de bine pe marele ecran! 

După cum se ştie, cel mai important conflict al Omului-Păianjen a fost dintotdeauna cu el însuşi: lupta dintre îndatoririle obişnuite ale lui Peter Parker şi responsabilităţile ieşite din e comun ale Omului-Păianjen. Însă lupta cea mai mare este abia pe cale să înceapă. Pentru Peter Parker (Andrew Garfield), nimic nu e mai minunat decât să sară de pe un zgârie-nori pe altul, să fie considerat un erou şi să aibă o iubită ca Gwen (Emma Stone). Dar toate acestea au un preţ: Spider-Man e singurul care îşi poate proteja concetăţenii şi New York-ul de indivizii rău-intenţionaţi şi periculoşi care ameninţă oraşul. De data aceasta, el are de înfruntat un adversar mult mai puternic decât el, pe nume Electro (Jamie Foxx). Odată cu reapariţia vechiului său prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter realizează că toţi duşmanii săi au un punct în comun: laboratoarele OsCorp.

Cu tot respectul pentru Spider-man-ul lui Sam Raimi, dar Marc Webb duce povestea mai departe in cel uimitor mod posibil. Povestea este mult mai buna, mai antrenanta, mai emotionanta, mai amuzanta si chiar mai alerta. Spre deosebire de The Amazing Spider-man 1, partea a doua dispune de un scenariu mai complex, de personaje noi si interesante si de efecte speciale geniale. Au existat secvente la care am ramas cu gura cascata din cauza CGi-ului. Spre exemplu, scena din Times Square, cand Electro apare in peisaj, este superb portretizata, iar slow-motion-urile sunt folosite cum trebuie si singura intrebare care-ti trece prin minte este : " OMG, CUM AU FACUT ASTA?".

Andrew Garfield e mult mai potrivit in rolul lui Parker decat Tobey Maguire. E carismatic, are mai mult talent decat Maguire si prinde mai bine la public. Si personajul Gwen Stacy e mai simpatic, multumita Emmei Stone, decat MJ-ul lui Dunst, iar intre Garfield si Emma exista chimie si dau mai bine pe ecran. Villanii sunt si ei ok. Jaime Foxx nu face nimic special, desi are un moment narativ bun, ce inspira spectatorului putina teama, iar Dane DeHaan demonstreaza ca are mult talent si face din Harry Osbourne un personaj mai enigmatic si mai periculos. De mentionat este si Paul Giamatti, in rolul lui Rhino, care prezinta un villan interesant si amuzant, chiar daca are doar doua momente de glorie.

In concluzie : sa nu aveti impresia ca The Amazing Spider-Man 2 e perfect din toate punctele de vedere, dar minusurile pe care le are nu-s foarte importante si nici nu merita mentionate, tinand cont de genul de productie in care se incadreaza. Pana la urma, TASM2 e un film cu super-eroi foarte bine facut, ce le arata producatoriilor unor esecuri precum Thor, Captain America si Iron Man cum se face o pelicula buna, marca Marvel. Eu, personal, as mai plati un bilet pentru a revedea aventurile Omului-Paianjen.

                                                           Nota : 8 - 8,50/10


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu