sâmbătă, februarie 07, 2015

John Wick

Posted by Mr.Rager on sâmbătă, februarie 07, 2015 in , , | No comments
   In ultimii ani Keanu Reeves a fost intr-un con de umbra iar filmele realizate de acesta in aceasta perioada nu au fost deloc ok. Eu am evitat aceste filme pentru ca din pacate nu meritau in nici cea mai mica masura atentia mea. Ultimele filme ale acestui actor pe care le-am vazut au fost cu mult timp in urma. Imi aduc foarte bine aminte ca intr-o perioada foarta scurta am reusit sa vad trei filme destul de ok si tin minte cat de mult am ramas placut surprins de Something's Gotta Give. The Day The Earth Stood Still din pacate nu a fost un film bine primit de critici insa mie nu mi s-a parut o dezamagire iar Chain Reaction a fost o alegere decenta pentru a petrece putin timp in fata micului ecran.
   Astfel dupa foarte mult timp in care Keanu Reeves pentru mine a fost doar o amintire in sfarsit am avut placerea sa il urmaresc intr-un nou film. Am ales un moment foarte potrivit pentru a vedea cel mai nou film al actorului iar astfel am avut parte de o seara placuta si foarte relaxanta. Nu regret in nici o masura alegerea facuta iar cele 100 de minute ale filmului au trecut intr-o clipa.


   John Wick mi s-a parut un film de actiune decent care in multe momente reuseste cu usurinta sa te entuziasmeze. Actiunea filmului este destul de bine legata chiar daca motivul care declanseaza actiunea poate fi considerat putin stupid. Am apreciat in primul rand la acest film momentele de actiune care sunt pline de adrenalina si excelent coregrafiate.
   Povestea este una in mare parte simpla si destul de previzibila insa sunt unele detalii care mi-au placut foarte mult. Am apreciat si inceputul linistit care ajuta mult la intelegerea si simpatizarea personajului central. De asemenea intelegem si mai bine de unde provine motivarea personajului de a porni o vendeta impotriva unor personaje foarte puternice si influente. Un aspect negativ ar fi ca personajul interpretat de Keanu pare uneori intangibil chiar daca celelalte persoanje il considera un adversar aproape imbatabil.
   Regia filmului poate fi considerata una chiar ok. Mi-a placut cum regizorul a reusit sa aduca mai multa dinamica scenelor de actiune iar unele cadre au fost inspirat filmate. Din punct de vedere vizual filmul arata chiar excelent. Regia filmului ii apartine lui Chad Stahelski iar acest film este primul regizat de catre acesta persoana. Stahelski este in primul rand apreciat pentru munca depusa in filme excelente in rolul de coordonator al cascadoriilor sau coregraf al scenelor de actiune. Acesta si Keanu nu sunt la prima colaborare in John Wick, acestia doi colaborand in trecut la filme precum Matrix, Constantine sau The Replacements. Amuzant intr-o mica masura este faptul ca Stahelski a fost dublura lui Keanu in seria Matrix.


   John Wick mi s-a parut un film bun care nu m-a dezamagit in ciuda faptului ca filmul nu este nici pe departe perfect. Aceasta lipsa a dezamagirii este cauzata de faptul ca am incercat sa nu privesc acest film cu multa critica. Desigur ca evidentiez micile minusuri insa sa nu le judec datorita faptului ca filmul este creat doar pentru a fi distractiv si reuseste acest lucru cu multa usurinta. Mie mi-a placut acest film si de foarte mult timp nu am mai vazut un film de actiune atat de ok. Mi-a placut desigur interpretarea reusita de Keanu Reeves si sper ca acesta sa isi resusciteze cariera in urmatoarea perioada.
   In cazul in care doriti sa vizionati un film de actiune cred ca John Wick poate fi cosiderat o alegere inspirata. Sper sa va placa acest film si sunt sigur ca acest lucru se va intampla intr-o mare masura.
                      

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu