duminică, mai 11, 2014

#Selfie (2014)

Posted by Horia on duminică, mai 11, 2014 in , , , | No comments
"Nemuritori, învingători din simpli visători." 

Selfie spune povestea a trei puștoaice de clasa a 12a care pleacă la mare cu două zile înainte de BAC. Acolo, ele se împrietenesc cu trei băieți, ce fură cărți de credit pentru a face rost de bani și împreună vor avea parte de un weekend distractiv și plin de surprize.

Încep prin a spune că Selfie e o surpriză din câteva puncte de vedere. În primul rând, umorul este de calitate. Au existat multe secvențe în care sala era pe jos de râs. Aceste momente au fost bine interpretate de Răzvan Vasilescu si Vlad Logigan ( care are ceva din înfățișarea lui Mihai Mălaimare ), și surprinzător de Smiley si Alex Velea ( scurta lor apariție a fost reușită ).

In al doilea rand, #Selfie are un aer fresh si vesel, in contradictie cu filmele romanesti aparute dupe 2000 si acest lucru e un avantaj, pentru ca il face mai acesibil pentru publicul larg care se duce la filme doar pentru popcorn sau nachos.

Tinand cont ca nu este un film ce se vrea extraordinar, are MULTE minusuri destul de enervante. In primul rand scenariul. Este ok in unele momente, dar exagerat in altele, precum scena cu plonjarea masinii in apa ( dramatism si suspans inutil si neconvingator ).

Nu mi-au placut exagerarile de limbaj si de comportament folosite in acest film. Adolescentii din ziua de azi nu spun fraze intregi in engleza si nu posteaza tot ce fac pe facebook sau instagram ( credeti-ma, sunt unul dintre ei ).

Daca i-am laudat pe Razvan Vasilescu si Vlad Logigan, acum trebuie sa mentionez si restul distributiei. Crina Semciuc e pe langa si pare din alt film ; blondina e penibila, facand din piesele dragute pe care le canta, momente numai bune de mers la toaleta ; Calinescu e destul de amuzant si joaca ok ; Levent Sali e simpatic, iar Olimpia Melinte e draguta, carismatica si s-a potrivit foarte bine in rol.

In concluzie : #Selfie e un film de vara, simpatic si easy-going. Daca-l veti urmari cu mintea deschisa si fara prea multe asteptari, s-ar putea sa nu va pierdeti doua ore degeaba. Daca nu, mai bine stati acasa.

                                                             Nota : 6/10





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu