vineri, aprilie 04, 2014

Captain America : The Winter Soldier (2014)

Posted by Horia on vineri, aprilie 04, 2014 in , , , , , | 1 comment
De ce? De ce a simtit cineva nevoia sa faca o continuare la porcaria din 2011? Nimeni? Chiar n-are nimeni nicio explicatie?

După evenimentele din The Avengers, Steve Rogers (Chris Evans) trăieşte în Washington, încercând să-şi afle locul în lumea modernă după ce a petrecut decenii îngheţat în veşnicele zăpezi ale Arcticii. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume. Alături de Văduva Neagră (Scarlett Johansson), eroul încearcă să dezlege iţele până când nu este prea târziu, iar asta îl va arunca împotriva unui redutabil şi în acelaşi timp familiar adversar, Războinicul iernii. (sursa : Cinemagia)  

Filmul e prost si plictisitor. De ce? E simplu, scenariul e groaznic. Se vrea mult mai intunecat decat ce a facut Marvel pana acum si esueaza lamentabil. Are elemente previzibile ( twist-urile prin care scenariul voia sa socheze spectatorul pot fi ghicite cu usurinta de la prima vizionare a trailerului ), momentele dramatice sunt penibile ( sacrificiile pe care le savarseste Capitanul Multi Muschi Minte Putina sunt de toata jena ). Pentru mine, nivelul productiilor Marvel scade cu fiecare film pe care il fac. Nici nu mai tin minte ultimul film bun cu super-eroii din universul Marvel.

In mizeria aceasta, se regasesc totusi cateva elemente destul de bune, esentiale ( de altfel ) unei productii de acest gen, precum coregrafia scenelor de actiune si CGi-ul, dar 3D-ul este inutil, pentru ca imaginile spectaculoase se puteau vedea bine mersi si intr-o varianta digitala ( da' mna, fara 3D, n-ar mai intra milioane de dolari in contul producatorilor :)) ).

Actorii au fost... mediocrii. De la Evans, la tufa de Venetia sau la Redford, care ar trebuie sa se gandeasca serios la o pauza de actorie, toti sunt groaznici si nu fac altceva decat sa-si adauge in CV roluri proaste. Samuel L. Jackson ar trebui sa se limiteze doar la filmele lui Tarantino, pentru ca nu-si arata talentul in productiile de genul acesta. Despre Sebastian Stan ( cunoscut de lume multumita unui scandal sexual in care a fost implicat impreuna cu colega lui din Gossip Girl,si  nu pentru ca ar detine calitati fantastice ca actor, pentru ca nu arata ca ar avea cine stie ce talent ) nu se pot spune prea multe. Desi numele personajului sau se afla in titlu, acesta apare de maxim 5 ori ( uneori cu masca, alteori fara ) si nu face altceva decat sa imparta pumni, picioare in toate partile si sa se laude cu mana lui din argint cu care poate muta si muntii din loc ( mai ceva ca tigaia Dry Cooker :)) ).
 
In concluzie : recenziile pozitive de pe IMDB sau alte site-uri de genul m-au facut sa cred ca am urmarit alt film. Oricum, mi s-a parut o imbecilitate, asa ca va recomand sa faceti altceva cu timpul dumneavoastra.

                                         Nota : 3/10  

P.S. : scenele de dupa generic mi s-au parut total inutile, dar prezinta posibilitatea unei continuari, pe care sper sa nu o vad depasind stadiul de proiect.

                                    

Un comentariu:

  1. Coaie ce review handicapat =)))))))))), esti paralel cu review-ul filmelor. Winter Soldier e cel mai bun film din MCU, dar tu si cu mintea ta putina te uiti numa la niste aspecte care nici macar nu exista. Cum sa ii dai ba lui asta 3 zi la Amazing Spider-Man 2 un 8? Esti penibil, stai jos.

    RăspundețiȘtergere