marți, martie 25, 2014

The Grand Budapest Hotel (2014)

Posted by Horia on marți, martie 25, 2014 in , , , | No comments
"You see, there are still faint glimmers of civilization left in this barbaric slaughterhouse that was once known as humanity. Indeed that's what we provide in our own modest, humble, insignificant... oh, fuck it."

Se stie deja ca stilul pe care l-a creat Wes Anderson este neconformist si ca putini ajung sa-i aprecieze productiile, pentru ca sunt alcatuite din povesti ciudate, cu personaje interesante ( dubioase ) si cu umor negru si sec.  Cu toate acestea, ultimul lui film a fost primit de cinefili cu bratele deschise, iar criticii si publicul larg au fost incantati de The Grand Budapest Hotel.
 
The Grand Budapest Hotel descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent. ( sursa : Cinemagia ) 

De la Wes Anderson am mai vizionat Moonrise Kingdom si Steve Zissou, dar nu mi-au placut absolut deloc, din cauza stilului ciudat si greoi, pe care nu l-am gustat, dar era ceva care ma atragea la The Grand Budapest Hotel. Trailerul prezenta ceva original si avea un farmec aparte, presarat cu o distributie de zile mari.

Filmul impresioneaza prin imaginea perfecta. Se vede ca totul a fost lucrat pana la ultimul detaliu si ca Wes Anderson este plin de imaginatie din acest punct de vedere. Contrastul de culori ramane intiparit in minte multa vreme dupa finalul vizionarii. Din punct de vedere al scenariului, The Grand Budapest Hotel este original, prezentand o poveste noua, destul de simpla, menita sa incante spectatorul. Umorul este de buna calitate, avand cateva secvente de-a dreptul savuroase.

Ralph Fiennes demonstreaza inca odata ca este un actor foarte bun si de pe acum il pot considera de pe acum, un candidat serios la premile Oscar. Daca din partea maestrului Fiennes nu mai exista niciun dubiu ca va oferi o prestatie foarte buna, surpriza vine din partea debutantului Tony Revolori, care se dovedeste a fi un actor cu un talent fantastic si plin de naturalete. Sper ca regizorii sa fii pus ochii pe el si sa-l distribuiasca in multe proiecte pe viitor.

In concluzie : simpatic si easy-going sunt cuvintele care caracterizeaza cel mai bine The Grand Budapest Hotel. Totusi, este cel mai bun film facut de Anderson, asa ca merita vazut.  
 
 Nota : 7/10
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu