joi, iunie 19, 2014

Maleficent (2014)

Posted by Unknown on joi, iunie 19, 2014 in , , , , | No comments
De când am văzut trailer-ul, Maleficent a fost unul din filmele pe care am știut că vreau să le văd. Nu am avut cine știe ce așteptări legate de film din punct de vedere al scenariului și al jocului actoricesc știind că, totuși, acest film este creat pentru a fi un Blockbuster nu o capodoperă a cinematografiei. Am fost plăcut surprins de faptul că acest film a fost unul chiar bun.

Pe lângă faptul că prezintă lupta dintre regatul oamenilor și cel al ființelor magice, filmul arată și adevărata fața a lui Maleficent ( Angelina Jolie ), una total dierită de cea prezentată tot de Disney în "Frumoasa din Pădurea Adormită"(1959). Filmul ne explică de ce Maleficent, zâna care în tinerețe era bună și iubită de toți, devine rea. Ea este mânată de dorința de a se răzbuna pe Stefan ( Sharlto Copley ), cel ce i-a promis iubire, dar care mai apoi i-a distrus speranța că vreodată va exista pace între oameni și ființele magice. Maleficent aruncă un blestem asupra fetei Regelui Stefan, blestem al cărui efect este de a o cufunda într-un somn adânc pe Aurora ( Elle Fanning), fata împăratului, odată cu împlinirea vârstei de 16 ani. Într-un final Maleficent începe să o îndrăgească pe Aurora și o scapă de blestem.

Deși este vorba de un film plin de magie, jocului actoricesc îi lipsește cu desăvârșire magia. Angelina Jolie este, după părerea mea, pusă în incomoda postură de a ridica singură nivelul filmului. Astfel precum Atlas ține pe umerii lui Pământul Angelina Jolie este cea ce oprește căderea acestui film în "Groapa Mediocrității".


În concluzie, Maleficent este un film bun, care merită văzut și care o prezintă pe antagonista din "Frumoasa din Pădurea Adormită" ca un personaj bun și plin de iubire.

8/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu