marți, martie 04, 2014

Only Lovers Left Alive (2013)

Posted by Horia on marți, martie 04, 2014 in , , , | No comments
Jim Jarmusch propune spectatorilor un altfel de film cu vampiri, mai serios si mai trist decat celelalte productii care au o tema asemanatoare, aparute in ultima perioada ( nu dau nume, le stiti si voi ).

Only Lovers Left Alive prezinta povestea de dragoste dintre Adam ( interpretat foarte bine de Tom Hiddleston ), un compozitor deprimat si revoltat de tot ce se intampla cu omenirea in prezent si Eva ( Tilda Swaton at her best ! ), sotia lui. Intr-o noapte, Eva pleaca din Tangier cu avionul pana in Detroit pentru as revedea sotul iubit. 

Jarmusch refuza sa ofere publicului o poveste cu vampiri ( stiti voi, mult sange, lupte si alte porcarii de genul ) si se bazeaza mai mult pe sentimente si pe iubirea profunda pe care personajele principale au trait-o de-a lungul timpului. Filmul este prezentat intr-o maniera intunecata, cu cateva momente amuzante. De asemenea, scenariul ridica cateva probleme legate de societatea din ziua de azi. 

Pe langa cei doi protagonisti, se fac remarcati si Anton Yelchin, John Hurt si Mia Wasikowka, cu niste prestatii excelente. 

In concluzie : unul dintre putinele filme cu adevarat bune din 2013. Merita vazut pentru dialoguri, actori si coloana sonora.

Nota : 8,50/10


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu