joi, martie 06, 2014

I, Frankenstein (2013)

Posted by Horia on joi, martie 06, 2014 in , , , | No comments
Sunt cateva filme de actiune care pot fi considerate distractve, amuzante ( ex.: Resident Evil ), dar sunt si altele care se scalda de la inceput pana la sfarsit in propria mediocritate.

Filmul spune povestea lui Adam, care se trezeste in mijlocul confruntarii ( despre care omenirea n-are habar ) dintre Gargui ( o combinatie intre ingeri si niste monstrii  ) si Demoni ( sunt niste demoni, n-au nimic special ). Daca nu v-ati prins, asistam la o batalie intre bine si rau, in care apare si acest fiu al lui Frankenstein, care mai omoara niste demoni. Povestea incepe atunci cand Victor Frankenstein moare inghetat in timp ce-l urmarea pe Adam. Adam il ia de acolo, il duce intr-un cimitir, apar cativa demoni, Adam omoara un demon, apar ingerii care-l salveaza, il duc intr-o catedrala, sefa Garguilor hotaraste sa-l tina in viata, Adam e rebel ( si pletos ), nu doreste sub nicio forma sa ramana acolo, asa ca isi ia cateva arme si isi vede drum. Se intoarce peste 200 de ani, cu o alta freza ( asta mi s-a parut ciudat, unde a gasit el vreun frizer in salbaticie?! ), dar cu aceleasi haine, vrand sa-l omoare pe sefu' demonilor.  
Ideea la baza pare copiata din Underworld. Avem un razboinic ( in varianta masculina de aceasta data ), un razboi intre doua rase de monstrii ( aici ingeri si demoni, acolo vampiri si ...alti vampiri? ) si lista cu elemente comune intre cele doua poate continua. Nu sunt sigur daca regizorul a fost atent la toate aceste asemanari. Oricum, vina nu-i apartine in totalitate, pentru ca filmul este realizat dupa un roman grafic scris de cel care a creat si Underworld, ceea ce arata cat de multa originalitate se regaseste in mintea scriitorului.

La partea de acting, filmul sta la fel de prost ca la toate celelalte capitole. Eckhart pentru mine este unul dintre cei mai prosti actori ai momentului, Yvonne nu-mai-stiu-cum a fost un guilty pleasure ( fanii serialului Dexter o sa fie de acord cu mine ), iar Bill Nighy este mai mult de decor, chiar daca ofera cea mai buna prestatie din tot filmul.

In concluzie : un film de umplutura pe care producatorii l-au facut doar pentru a stoarce bani de la public. In unele cazuri, poate fi considerat si un bun somnifer, iar regizorul isi poate scrie mare pe frunte : "Eu, regizor prost", si cinematografia o sa fie in siguranta.

Nota : 3,50/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu