vineri, martie 07, 2014

300: Rise of an Empire (2014)

Posted by Horia on vineri, martie 07, 2014 in , , | No comments
Dupa 8 ani de cand prima parte a rupt gura targului si a impresionat o lume intreaga printr-un spectacol vizual de nota 10, Zack Snyder ( din scaunul de producator, de aceasta data ) a readus pe marile ecrane o continuare care poate fi considerata chiar mai buna decat pelicula cu Gerard Butler.

Actiunea din "300: Rise of an Empire" se petrece in acelasi timp cu cea din Eroii de la Termopile, doar ca spectatorul urmareste povestea grecului Temistocle, care se afla in razboi cu persanii condusi de regele-zeu Xerxes si de grecoaica Artemisia, care doreste sa vada toata Grecia sub flacari.

Mi-a fost putin frica de acest sequel. Trailer-ul m-a dezamagit din toate punctele de vedere si ma enerva de fiecare data cand eram nevoit sa-l urmaresc la cinema, asa ca l-am clasificat din start un esec. Din fericire, m-am inselat. 300: Rise of an Empire mi-a oferit una dintre cele mai frumoase surprize pe care le-am experimentat la cinema. Tot ce tine de acest film este fantastic. CGi-ul este perfect; scenografia luptelor iti taie respiratia, fiind imprevizibila si plina de suspans, iar scenariul este surprinzator de bun pentru un film de acest gen.

Jocul actoricesc nu este esential pentru un film de acest gen, dar se ridica la nivelul celorlalte elemente. Eva Green este diabolica, captivanta si seducatoare, iar Sullivan Stapleton este credibil in rolul lui Temistocle, chiar daca nu se compara cu personajul principal jucat de Butler in primul film.

In concluzie : Coloana sonora, baile de sange si bataliile fac din 300: Rise of an Empire cel mai spectaculos film al anului, asa ca inarmati-va cu popcorn si suc si mergeti sa-l vizionati la cinema. Choose your glory!

Nota : 8/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu