sâmbătă, martie 15, 2014

Mr. Peabody & Sherman (2014)

Posted by Horia on sâmbătă, martie 15, 2014 in , , , , , , | No comments
HoriaIn aceasta perioada, este destul de greu pentru un film de animatie sa vina cu o poveste noua si interesanta, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Eu, personal, am inceput sa evit animatiile, pentru ca nu-mi mai ofera aceeasi fericire si magie pe care o traiam cand eram mic in timpul unui film de acest gen. Mr. Peabody & Sherman, desi  parea interesant din trailer, a fost un esec pentru studiourile Dreamworks.

Mr. Peabody & Sherman este bazat pe serialul de animatie cu acelasi nume, care a distrat si a educat multe generatii. Este vorba despre un catel foarte inteligent, pe nume Peabody. Intr-o seara ploioasa, el gaseste pe o alee intunecata un bebelus intr-o cutie. Mr. Peabody decide sa-l adopte. Cativa ani mai tarziu, fiul sau, Sherman, foloseste masina timpului, fara permisiune, iar istoria omenirii sufera cateva schimbari.

CGi-ul din acest film nu este la fel de bun ca in alte animatii care vrajesc privirea spectatorului. Daca in filme, precum Frozen, detaliile tehnice sunt superb realizate si pline de naturalete, aici se observa ca totul este facut pe calculator si ca aproape toate personajele impartasesc aceleasi expresii faciale.

Scenariul este simplu, superficial si parca totul se petrece pe fast forward. Umorul exista, dar in doze mici si se bazeaza mult pe comicul de situatie, filmul oferind rareori niste replici savuroase care sa aduca un zambet pe fata privitorului. Personajele nu sunt memorabile, putine reusind sa fie simpatice ( exemplu : soldatii greci si Da Vinci ).

In concluzie : Mr. Peabody & Sherman poate fi considerat de copii un film foarte frumos, plin de invataturi si lectii despre fizica si istoria universala. Pentru adulti, in schimb, nu este altceva decat pierdere de timp.

                                                           Nota : 5,5/10 

Stefan: Trailer-ul m-a atras. Părea să conțină tot ce îi trebuie unui film de animație. Nu a fost chiar așa, dar nici departe de prima mea părere.

Filmul este amuzant, iar povestea este reușită. Într-o zi, Mr. Peabody, câinele refuzat la centrul de adopție pentru că era diferit, găsește un copil abandonat ( Sherman ) și decide să îl adopte. Alege astfel să îi ofere lui Sherman ceea ce el nu a avut vreodată: o familie. Câinele este un intelectual, fiind singurul câine laureat cu un premiu Nobel, iar cea mai importantă invenție a sa este o mașină a timpului. De la aceasta pornesc toate "belelele" în care Sherman, Mr. Peabody și coelga lui Sherman, Penny.

Scenariul nu este complex. După părerea mea regizorul se putea juca mai mult cu povestea, considerând că premisa filmului permite un scenariu mult mai elaborat decât cel prezentat. Filmul este de copii, glumele nu sunt extrem inteligente, dar nu este un film deranjant. După părerea mea este chiar bun.

În concluzie, Mr. Peabody&Sherman este un film frumos și plăcut care merită văzut, în cazul în care nu sunteți extrem de critici și puteți aprecia un film de copii.

Nota: 7/10


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu