sâmbătă, martie 15, 2014

Need for Speed (2014)

Posted by Horia on sâmbătă, martie 15, 2014 in , , | No comments
Drag public masculin de toate varstele, mai tineti minte zilele si noptile pe care le petreceati in fata calculatoarelor, incercand sa mai treceti un nivel din jocul care va ocupa timpul liber? Cati dintre voi se gandeau ca o sa ajunga sa vada cursele acelea pline de andrelina si  suspans pe un ecran de cinema? Ei bine, dragi iubitori de simulari  auto, NFS este in cinematografe si arata mai bine ca niciodata.

Need for Speed urmareste povestea lui Tobey Marshall, un mecanic auto si un impatimit al curselor ilegale de masini, care incearca din rasputeri sa mentina pe linia de plutire afacerea familiei. Pentru a castiga niste bani, el incepe o afacere cu un fost prieten, Dino. Dupa o cursa cu final tragic, in care Dino il tradeaza, Tobey ajunge la inchisioare. Doi ani mai tarziu, acesta se intoarce, hotarat sa se razbune.

Multi ar putea crede ca exagerez sau ca aberez, dar trebuie sa spun ca din punct de vedere al actiunii, al curselor de masini si a efectelor speciale, NFS se claseaza mult deasupra seriei Fast and Furios. Scenariul ( trecand peste previzibilitatea de care da dovada ) este foarte bine scris, alternand de la scenele de actiune, la cele dramatice.

Cursele sunt impecabile din punct de vedere tehnic si viziual. 3D-ul isi face foarte bine treaba, dupa multa vreme, si reda un realism pe care eu, personal, nu l-am mai vazut la un film care s-a folosit de aceasta tehnologie.

Actorii se descurca foarte bine. De la Aaron Paul ( Breaking Bad ) nu aveam niciun dubiu ca nu o sa se descurce, Dominic Cooper este acceptabil in rolul personajului negativ, dar marile surprize ale filmului au fost Michael Keaton ( nu exagerez cand spun ca face cel mai bun rol din viata lui ) si Imogen Poots.

In concluzie : cel mai bun film cu si despre masini facut pana acum. Este spectaculos, distractiv si emotionant. Chiar daca n-ai jucat NFS, cu siguranta o sa fii placut surprins de film. Eu astept cu interes decizia producatorilor de a realiza un sequel si de a transforma Need for Speed in cel putin o trilogie.

                                                     Nota : 8/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu