joi, februarie 06, 2014

Saving Mr. Banks (2013)

Posted by Horia on joi, februarie 06, 2014 in , , , , , | No comments
 Horia :  Filmul prezinta lupta directorilor studiourilor Disney de a dobandi drepturile de autor pentru romanul Mary Poppins, scris de P.L.Travers. Celebra autoare era o persoana dificila, plina de fite englezesti, care timp de 20 de ani, ii refuza propunerile celebrului Walt Disney de a merge la studiourile Disney pentru a incepe lucrul la scenariul filmului. Intr-un final, ea accepta, din cauza lipsei de bani, sa mearga in Los Angeles.  

Filmul este prezentat foarte frumos pe marele ecran, acompaniat superb de Emma Thompson ( imi pare rau ca n-a fost nominalizata la Oscar, merita mai mult decat Sandra Bullock sa se afle in acea lista ) si Tom Hanks, care m-a impresionat dupa rolul prost pe care l-a facut in Captain Phillips. Mai trebuie mentionati si Paul Giamatti si Colin Farrel, care au fost foarte buni. 

Scenariul este bine structurat si gandit, cu cateva replici delicioase sau emotionante ( precum flashback-urile din copilaria autoarei ).  

In concluzie : Saving Mr. Banks este un tribut adus lui Walt Disney si aniilor 60, frumos ambalat si prezentat, plin de momente savuroase si emotionante. Trebuie vazut! 

 Nota : 8/10 
 

Stefan : Nu pot spune că am fost interesat să văd acest film. Pur și simpu s-a ivit ocazia într-o zi, așa că nu am putut refuza o lucrare care are, totuși, în rolurile principale doi actori extraordinar de buni. Pot spune, cu mâna pe inimă că a fost cea mai bună decizie în ziua aceea.
    
 Filmul urmărește povestea fascinantă care stă la baza filmului Mary Poppins.  Totul pornește de la indoielile autoarei, P.L.Travers (Emma Tomphson ), care este sceptică în privința acordării drepturilor de ecranizare a cărții sale Studiourilor Disney, deținute de W alt Disney ( Tom Hanks ).
    

 Impresia pe care o ai ca privitor, în prima jumătate a filmului, este că Travers pur și simplu nu vrea să acorde drepturile casei de producție doar din orgoliu. Pe parcurs ce filmul înaintează privitorul află, cu ajutorul oscilațiilor dintre copilăria și prezentul autoarei, că motivul pentru care aceasta refuza orice idee a producătorilor este foarte simplu. Nu este vorba nici de orgoliu, nici de capriciu. Este vorba de faptul că P.L.Travers nu era psihic pregătită să vadă sub forma unui film povestea care îl avea protagonist pe tatăl ei. Motivul venirii lui Mary Poppins fiind, defapt, cel de a îl salva pe tatăl copiilor, nu pe copii.
   
 Interpretarea este superbă, iar filmul are niște momente emoționante foarte puternice. Ideea de oscilare între trecut și prezent este foarte bine pusă în scenă și îi oferă filmului un caracter aparte. Foarte puține filme m-au impresionat la fel de mult cum m-a impresionat “Saving Mr. Banks”.


 Nota :9,5/10
     Media generala : 8,75/10





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu