duminică, februarie 09, 2014

Robocop (2014)

Posted by Horia on duminică, februarie 09, 2014 in , , | No comments
Producatorii au decis sa-l readuca pe Robocop pe marele ecran, cu alt costum, intr-o varianta mai futuristica si mai alerta decat cea din anul 1987.

Inca din copilarie am fost atras de povestea politistului omorat la datorie si recunosc ca am asteptat acest reboot cu maxim interes, iar rezultatul a fost surprinzator de bun. De la scenele de actiune, la interpretarile actoricesti, filmul reuseste sa combine momentele dramatice cu cele de intensitate maxima.

Noua versiune a regizorului brazilian Jose Padilha ( castigator al unui Urs de Aur ), spune povestea unui politist cinstit, Alex Murphy, care incearca sa opreasca infractiunile si actele de coruptie din orasul Detroit. Dupa ce a fost ranit mortal de unul din mafiotii pe care voia sa-i lichideze, OmniCorp, o firma care construieste drone de razboi, il selecteaza pentru a deveni un robot capabil de a actiona dupa propriile instincte. 

In rolul lui Robocop il intalnim pe carismaticul actor suedez, Joel Kinnaman, care se dovedeste a fi alegerea perfecta pentru personaj. De asemenea, si Gary Oldman are o prestatie foarte buna, iar monologurile omului de televiziune in care sunt ridicate in slavi proiectele firmei OmniCorp, sunt foarte bine narate de catre Samuel L. Jackson. 


Minusul distributiei este reprezentat de catre Michael Keaton. Interpretarea sa este fara sare si piper si prin comparatie cu restul distributiei, este veriga slaba a filmului. 

Pe langa povestea lui Alex Murphy, am sesizat si un substrat politic, introdus subtil in poveste, care ridica semne de intrebare legate de siguranta pe care fortele de ordine o ofera. 

In concluzie : in marea de blockbustere si filme de actiune, Robocop impresioneaza. De neratat!

                                       

                                            Nota : 8/10 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu