joi, februarie 06, 2014

J'ai tue ma mere (2009)

Posted by Horia on joi, februarie 06, 2014 in , , | No comments
De cand ma stiu, am avut o pasiune pentru filmele europene/independente, pentru ca dau dovada de o sensibilitate aparte. Din pacate, J'ai tue ma mere este doar enervant si neinteresant.

Filmul prezinta povestea unui adolescent homosexual crizat, care-si dispretuieste mama din motive stupide. Practic, suntem martori la o cearta fara sens intre un fiu "neinteles" si o mama "isterica". Scenariul scris de Xavier Dolan ( care s-a mai ocupat de regie si de interpretarea personajului principal ), avea mult potential, mai ales ca el a declarat ca filmul este inspirat din viata lui, dar se pierde printre urlete pe care si le adreseaza non-stop cei doi protagonisti. Este foarte enervant si obositor sa auzi intr-un film numai tipete si certuri, mai ales cand acestea nu transmit niciun sentiment.

Legat de acting-ul filmului, pot spune ca mi-a placut foarte mult de Anne Dorval, actrita din rolul mamei lui Hubert. Xavier Dolan nu m-a impresionat cu nimic, incercand sa fie doar o copie nereusita dupa James Dean din "Rebel without a cause" ( posterele aparute in cateva secvente sugereaza acest lucru ).

In concluzie : Chiar daca a fost laudat la multe festivaluri si a castigat multe premii, debultul regizoral al lui Dolan m-a lasat rece.

       
 

Nota : 4,5/10 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu