marți, februarie 04, 2014

Grand Piano (2013)

Posted by Horia on marți, februarie 04, 2014 in , | No comments

Rareori ti-e dat sa gasesti un thriller perfect, cu o idee interesanta si care sa te tina lipit de scaun pana la sfarsit. Grand Piano se enumera printre ele, reusind creeze o atmosfera plina de suspans, care-ti pastreaza interesul ridicat si te face sa astepti cu nerabdare deznodamantul.

In Grand Piano il regasim pe Tom Selznik, un pianist foarte talentat, a carui cariera s-a dus pe apa sambetei din cauza tracului care il impiedica sa mai urce pe scena si sa sustina concerte. Dupa o pauza de 5 ani, Tom se hotaraste sa-si infrunte emotiile si sa cante la o gala, insa, inaintea concertului, gaseste pe una din partiturile sale, un mesaj amenintator, in care este instiintat ca daca nu va canta perfect, va muri impreuna cu sotia lui.

Grand Piano este un film bun din toate punctele de vedere. Actorii joaca foarte bine. Elijah Wood este foarte convingator, iar degetele i se misca fantastic pe pian, de parca ar fi  pianist de meserie. Coloana sonora este perfect aleasa, pentru ca ii impune spectatorului o stare de incordare. Scenariul este foarte bine transpus pe ecran de necunoscutul Eugenio Mira, care are grija ca fiecare cadru sa arate splendid.

 

In concluzie : Grand Piano este clar un must-see pentru cinefili si se regaseste in topul meu personal cu cele mai bune filme din 2013. 
  
Nota : 8/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu