marți, februarie 04, 2014

Hugo (2011)

Posted by Horia on marți, februarie 04, 2014 in , , | No comments

 Romanul "Inventia lui Hugo Cabret" scris de Brian Selznick, pe care l-am citit pe nerasuflate la varsta de 8 ani, m-a introdus in lumea magica a personajului principal Hugo, un baiat orfan de 12 ani, care traieste in peretii unei gari din Paris in timpul anilor 1930. Singurul lucru care i-a ramas amintire de la tatal sau, este un automaton care are nevoie de o cheie speciala pentru a putea functiona. Aventura lui porneste atunci cand Papa George, vanzatorul unui magazin de jucarii, il prinde furand un soarece mecaninc. Daca romanul a fost magic si plin de aventura, filmul lui Martin Scorsese se rezuma la a fi doar simpatic, neavand nimic special, ( cu exceptia imaginii perfecte ) si fenomenal de oferit.  

Am tot evitat sa urmaresc acest film din cauza actorului principal, care nu mi s-a parut deloc potrivit pentru rolul lui Hugo si din cauza faptului ca am tot asteptat aceasta pelicula cu sufletul la gura din 2007 ( atunci au existat niste zvonuri ca e in productie ), dar entuziasmul meu a scazut treptat, vazand ca trec anii, iar pe acest proiect s-a asternut praful. Iar acum, ca in sfarsit am reusit sa-l vad, pot spune ca sunt putin dezamagit. 

Un lucru pe care l-am adorat la acest film a fost imaginea fara cusur. Fiecare culoare este perfecta si iti da senzatia ca te aflii in perioada aniilor 30. Daca realizarea tehnica este perfecta, scenariul are mici hibe in comparatie cu cartea. Acolo totul era foarte bine structurat si explicat. In film, din pacate, totul se reduce la chestii simple, fara prea multe explicatii. Dar nu ajungea ca scenariul este aiurea, si interpretarea lasa mult de dorit. Daca Ben Kingsley face un rol foarte bun, ceilalti actori joaca chiar prost. Asa Butterfield nu este deloc potrivit pentru rolul lui Hugo. Este inexpresiv si nu reuseste sa transmita nicio emotie. Chloe Grace Moretz ( da, tipa care a fost fantastica in rolul Hit-Girl din Kick Ass ) e plictisitoare si nu are niciun farmec. E chiar enervanta in unele momente. Legat de Sacha Baron Cohen, spune doar ca ar trebui sa ramana la filmele lui ( Borat, Bruno, The Dictator ).


Singurul lucru pentru care "Hugo" poate fi laudat este omagiul adus filmelor lui Georges Melies. 

In concluzie : "Hugo" este o mare dezamagire, in ciuda faptului ca este regizat de Martin Scorsese.   
Nota : 4,50/10





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu