marți, februarie 04, 2014

Bel Ami (2012)

Posted by Horia on marți, februarie 04, 2014 in , , | No comments
Putine ecranizari ajung sa fie la fel de bune ca si opera literara din care se inspira, iar Bel Ami nu face parte din ele.

Robert Pattinson il interpreteaza pe Georges Duroy, din celebra carte scrisa de Guy de Maupassant, care seduce femei din inalta societate pentru a putea ajunge in varful ierarhiei din Paris.

Pattinson e unul dintre factorii care strica filmul. Din pacate pentru el, nu se potriveste deloc cu personajul. Mentionez ca n-am citit cartea, dar sunt sigur ca Georges Duroy nu e descris in carte ca un barbat frustrat, ba din contra, cred ca personajul ar fi trebuit sa fie seducator, sarmant si putin misterios. Robert Pattinson nu face altceva decat sa se strambe, sa spuna replici fara frazare si fara emotie, ca in minunata serie Twilight. Si este pacat, pentru ca ultimile lui roluri din filmele Water for Elephants, Remember me si Cosmopolis au fost foarte bune si l-au adus in topul actorilor mei preferati.

Apoi, scenariul este stears, fara niciun moment de tensiune care sa te tina cu ochii lipiti de ecran. Suntem martori doar la un amalgam de intamplari fara niciun sens, prost transpuse de doi regizori amatori.


 Actritele Uma Thurman, Christina Ricci si Kristin Scott Thomas ies putin in evidenta prin interpretarile lor.

In concluzie : un film prost, care isi bate joc de cartea lui Guy de Maupassant. De evitat!

                                                   
                                          Nota : 4/10 


                                               

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu