sâmbătă, ianuarie 25, 2014

All is lost (2013)

Posted by Horia on sâmbătă, ianuarie 25, 2014 in , , , | 1 comment
"I'll never say goodbye, I'll never tell you lies, I'm never gonna die, Amen." Alexander Ebert - Amen   

All is lost prezinta o poveste de tipul "Man vs Nature", despre un barbat ( in genericul de final apare cu titulatura "Our Man", eu o sa-i spun Gigel ), care se afla in mijlocul unui ocean cu iacht-ul sau. Cand se trezeste, Gigel descopera ca ambarcatiunea lui a fost lovita de un container si incepe sa se scufunde. De aici incepe toata actiunea.  

Ce stim noi despre Gigel? Ca e blond, ca are undeva in jur de 60 de ani (?) si ca-i place sa navigheze. Alte detalii legate de Gigel sunt invaluite in mister. Gigel este foarte bine jucat de Robert Redford, care ar fi meritat o nominalizare de la academie, pentru rolul lui care sa bazeaza doar pe mimica fetei lui si pe actiunile pe care le face pentru a ramane in viata.  

Pe toata durata filmului, te intrebi de multe ori : "Ce Dumnezeu cauta pensionarul asta in mijlocul unui ocean?!"; intrebare la care nu primesti niciun raspuns concret pana la sfarsitul filmului. 

Alte plusuri pe care filmul le scoate in evidenta sunt : cadrele cu marea care-ti taie respiratia si coloana sonora, nu foarte des intalnita film ( piesa Amen de pe genericul filmului este geniala ). 
In concluzie : All is lost e un film destul bun, dar caruia ii lipseste acel ceva care sa te emotioneze sau care sa-ti pastreze interesul ridicat pana la final.  


                                                            Nota : 6/10   

                                                 
                                                           Trailer All is lost (2013)

Un comentariu: