sâmbătă, ianuarie 25, 2014

Her (2013)

Posted by Horia on sâmbătă, ianuarie 25, 2014 in , , , , | No comments
Her (2013) este un film care se remarca prin scenariul fantastic, scris de Spike Jonze, prin interpretarea foarte buna, oferita de Joaquin Phoenix, prin coloana sonora impecabila si cam atat.

De cand am vazut trailerul, asteptarile mele au fost foarte mari si recunosc ca sunt usor dezamagit de aceasta pelicula. Un scriitor, pe nume Theodore, divorteaza de sotia lui si incepe sa se simta singur. Deoarece duce lipsa de o viata sociala, se ataseaza de un sistem de operare, numit Samantha ( interpretat foarte bine de vocea actritei Scarllet Johansson ). Premiza este foarte buna si originala, dar are cativa timpi morti, care te fac sa te plictisesti si sa te intrebi cat mai dureaza filmul.

Totusi, relatia neconventionala dintre cei 2 este frumos dezvoltata si portretizata pe ecran si este placut sa vezi cum personajul interpretat excelent de Joaquin Phoenix se transforma dintr-un barbat singuratic si trist, intr-un om fericit si plin de viata.
  
   
Din distributie, am remarcat-o si pe Olivia Wilde, care a facut un rol bun, in perioada scurta in care s-a aflat pe ecran.                                                                                                                                                 



Un plus al filmului, care se remarca in cele doua ore de rulare, ar fi coloana sonora EXCELENTA compusa de Owen Pallet ( The Box - un alt film cu o coloana sonora de exceptie ), iar piesa Moon Song ( interpretata in film de Scarlett Johansson si Joaquin Phoenix ) este superba si iti da o stare de melancolie si tristete.

Legat de nominalizarile de la Oscar, merita sa castige premiul pentru coloana sonora si scenariul original. Imi pare rau ca Joaquin Phoenix n-a fost nominalizat la categoria de cel mai bun actor, chiar daca a facut un rol mult mai bun decat protagonistul din 12 Years a Slave.

In concluzie : Her are un ritm destul de lent, care poate pune la incercare rabdarea specatorului, dar este cu siguranta, un must-see pentru orice iubitor de film.


                          Nota : 7,50/10 


                        Trailer Her ( 2013 )

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu