sâmbătă, ianuarie 24, 2015

American Sniper (2014)

Posted by Horia on sâmbătă, ianuarie 24, 2015 in , , , , , | No comments
                                                          Cateva idei :

- American Sniper spune povestea reala a celui mai bun lunetist din armata statelor unite, si anume, Chris Kyle.

- in rolurile principale, ii avem pe Bradley Cooper si Sienna Miller. Nimic special din partea celor doi, chiar daca Bradley face un rol decent.

- regia este semnata de Clint Eastwood, care face o treaba buna din scaunul de regizor, desi daca vreti sa experimentati un Eastwood adevarat, va recomand Mystic River, Changeling sau oricare alt film facut de acesta in "tinerete".

- American Sniper se vrea o biografie/drama, da' problema este ca nu-i prea iese. Mai degraba l-as cataloga drept "actiune". Sunt cateva secvente memorabile ce se petrec in zonele de conflict si cam atat. Nu poti sa te atasezi prea mult de personaje. Mi s-a parut ca scenariul este extrem de superficial, nu contureaza foarte mult personalitatea personajelor si nici nu le da un caracter uman, facandu-i sa para reci si lipsiti de sentimente, de cele mai multe ori (mai sunt momente in care se zbiara, se plange sau se zambeste, dar fortat).

Tinand cont ca se afla in top 8 filme din 2014 (in viziunea celor de la minunata Academie), as fi vrut ceva mai mult de la American Sniper. Faptul ca productii ca Foxcatcher, Interstellar si Maps to the Stars n-au ajuns sa fie mentionate alaturi de Birdman, The Imitation Game sau Whiplash (dupa mine, acestea sunt singurele filme care au ce cauta in topul 8 de anul acesta), ma face sa-mi pierd increderea in corectitudinea si in gusturile celor care fac parte din comisia Academiei. Pentru American Sniper, cu parere de rau, nota 6.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu