joi, iulie 17, 2014

Heartbeats (2010)

Oare dupa ce reusesti sa vezi Heartbeats, primesti o medalie pentru ca ai rezistat eroic pana la final?

Povestea sta in felul urmator : avem doi romantici, un el si o ea ( el e gay, ea are gusturi proaste in materie de imbracaminte ). Ei se imprietenesc cu un tip ce tocmai s-a mutat in Montreal. Se intalnesc de mai multe ori, au discutii intelectuale pana cand cei doi romantici se indragostesc de el. Din acest punct al povestii, incep sa apara gelozia ( de cele mai multe ori, nefondata ), rautatea si prostia, si totul se transforma intr-o telenovela  proasta, cu un deznodamant stupid.

Este al doilea film pe care l-am vazut de la "extraordinarul" Dolan si pot spune ca-l urasc ca regizor. Primul experiment al sau mi s-a parut o totala pierdere de timp. La fel mi s-a parut si a doua lui productie, singurele diferente fiind ca in aceasta avem parte de mai putine urlete si ca a crescut calitativ nivelul scenariului. Dar in rest, nimic nu este schimbat.

Am vazut ca multi critici apreciaza acest film datorita imaginii si a felului in care este filmat. Ca regizor, daca ai impresia ca niste secvente in care protagonistii se macheaza, respectiv isi fac freza si dupa se plimba putin prin oraș cu slow motion, iar pe fundal merge o melodie de prost gust inseamna arta, atunci ori esti prost, ori habar n-ai ce inseamna arta. Pot sa enumar multe filme care din punct de vedere vizual arata foarte bine ( sau oricum, mult mai bine decat Heartbeats ). Tree of Life ar fi unul dintre ele.

Dupa cum am mai zis, scenariul este mult mai bun decat cel din J'ai Tue Ma Mere, dar din pacate, este prost transpus pentru ecran. Vina este si a actorilor, ce sunt lipsiti de orice fel de talent pentru aceasta meserie, facand din personajele lor, niste persoane antipatice de care abia astepti sa scapi. Xavier Dolan ar trebui sa se gandeasca sa ramana doar in scaunul de regizor. Incearca prea mult sa fie expresiv si de multe ori o da in penibil.
 
In concluzie : Heartbeats este un kitsch frantuzesc, pe care mai bine il evitati.

                                                               
                Nota : 3/10



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu