marți, mai 27, 2014

Godzilla (2014) vs. Neighbors (2014)

Posted by Horia on marți, mai 27, 2014 in , , , , , , , | No comments

Preambul :  Spoilere neanuntate. Daca n-ati vazut filmele, sariti peste "Asemanari si Diferente". 


Asemanari si diferente :

- Asemanari : Godzilla si Seth Rogen au aceeasi greutate. Diferenta : Seth Rogen apare aproape in fiecare secventa in Neighbors, in timp ce Godzilla apare maxim 20 de minute in filmul care-i poarta numele. Castigatorul titlului de "Burta care apare cel mai mult timp pe ecran" - Seth Rogen, Neighbors. 

- Asemanari : ambele sunt parodii. Neighbors isi bate joc de societatea americana din ziua de azi cu toate obiceiurile ei, in timp ce Godzilla isi bate joc de Pacific Rim. Premiul pentru cea mai proasta parodie merge catre Godzilla, pentru ca este atat de proasta incat iti vine sa pleci din sala.

- Diferente : in Neighbors toate personajele traiesc pana la sfarsit. In Godzilla personajele cheie mor in prima jumatate de ora. De exemplu (SPOILER) : de Bryan Carston ( are 30 de minute in care demonstreaza ca rolul vietii lui a fost in Breaking Bad si ca nu este capabil sa joace acceptabil ) si de Julliete Binoche ( apare doar in primele 10 minute ) scapam repede, din fericire pentru noi. Castigator la categoria "Filmul care nu-s bate joc de persoanjele principale" este : Neighbors.

- Diferente : in Neighbors, personajul negativ este Zac Efron. In Godzilla, amenintarea vine sub forma unor gargarite. Nu stiu de voi, dar am fost mai speriat de Zac Efron. Prin urmare, Zac Efron castiga categoria.

-  Diferente : din trailer, Neighbors parea o comedie idioata. Godzilla, in schimb, parea un film foarte bun. Neighbors a ramas tot o porcarie, dar e o porcarie la care razi cu lacrimi, in timp ce Godzilla e o porcarie la care plangi din cauza timpului pe care-l ti-l irosesti. Cea mai reusita porcarie : Neighbors.

- Diferente :  Godzilla e 3D si poate fi vazut in IMAX-ul prost din Romania. Neighbors poate fi vazut oriunde. Cel mai accesibil dintre cele doua : Neighbors.

Acum, sa dezvoltam putin ideile. Godzilla putea fi o capodopera a genului, dar fix acolo unde ar fi trebuit sa exceleze, o da in bara. Efectele sunt bune, dar am vazult altele si mai bune. Din trailere, aveam impresia ca totul se va axa pe personaje si pe scenariu, dar scenariul este prost scris, iar personajele nu sunt dezvoltate si folosite asa cum trebuie ( aici ma refer la relatiile dintre ele, la povestile lor s.a.m.d ). Se putea trece peste chestia asta, daca aveam macar niste interpretari cat de cat bune. Actori cunoscuti si apreciati de publicul larg dau impresia de amatorism, de la Carston cu accentul lui japonez de toata jena, pana la sentimentul fals de tristete pe care il traieste mezina familiei Olsen. Din toate punctele de vedere, Godzilla e cea mai mare dezamagire din 2014 si indraznesc sa-i dau titlul de cel mai prost film al anului. 

Neighbors, in schimb, este un film care nu se ia absolut deloc in serios si care livreaza publicului larg "caterinca" ieftina, ambalata frumos. Pentru o ora jumate de distractie, Neighbors poate fi alegerea perfecta.

In concluzie - Godzilla : Pacific Rim did it better.

In concluzie - Neighbors : cam cea mai buna comedie din 2014. 

Godzilla : 3/10
Neighbors : 6/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu