joi, aprilie 10, 2014

The Beasts of the Southern Wild (2012)

Posted by Horia on joi, aprilie 10, 2014 in , , , , , , | No comments
"- Who's the man?" ; "- I'm the man!"

Ștefan: "Beasts of the Southern Wild" este un film care, prin simplitatea lui, ne învață să apreciem viața. Filmul prezintă cum fericirea nu vine din lucrurile materiale și cum un copil poate fi farul strălucitor al speranței unei întregi comunități. Un far pe nume "Hushpuppy".
     
Când mi-a fost propus să văd acest film am fost foarte interesat de el. De mult îmi pusesem în cap să îl văd și nu regret că am făcut acest lucru. Nu pot spune că filmul m-a impresionat și nici că m-a marcat, DAR pot spune că a făcut un lucru mult mai important: m-a pus pe gânduri. Pentru că ăsta e rolul unui astfel de film. De a te face să te gândești care sunt adevăratele valori ale vieții.
    
Hushpuppy trăiește într-o comunitate izolată, lipsită de beneficiile lumii moderne. Asta nu o face nefericită. Filmul prezintă acțiunea unui ageni extern asupra comunității fetiței: factorul ecologic reprezentat de o furtună și de topirea calotei glaciare. O frumoasă metaforă este prezentată în film: niște animale mari și fioroase prezintă frica, dezastrul lipsa de speranță. Acestea îi urmăresc pe locuitorii 'Căzii". În timp ce comunitatea fuge de animale, Hushpuppy este destul de curajoasă ca la final să le înfrunte. Totul prezintă cum un copil de doar șase ani preferă să trăiască în propria realitate și să dea dovadă de o demnitate și de o maturitate fenomenală.
     
În concluzie, actorii joacă foarte bine, micuța Quvenzhané Wallis fiind minunată în rolul său, iar eu recomand acest film cu încredere. 


Nota: 8/10
    

Horia : Tărâmul visurilor/Beasts of the Southern Wild este povestea lui Hushpuppy, o fetiță de șase ani care locuiește într-o comunitate izolată, separată de civilizație printr-un baraj care îi mărginește universul: Bathtub / Cada. Hushpuppy locuieşte doar cu tatăl său, Wink, şi vede lumea ca un puzzle imens, format din bucăţi care se potrivesc perfect. Atunci când o furtună dezlanţuită ameninţă comunitatea în care trăieşte, iar tatăl ei se îmbolnăveşte subit, Hushpuppy simte cum ordinea naturală a tot ceea ce iubeşte se destramă în jurul ei. ( sursa : Cinemagia ) 

Un proiect interesant, prezentat intr-o maniera interesanta, prin ochii unei pustoaice de 6 ani. 


Beasts of the Southern Wild a inceput neasteptat de bine, mai ales ca asteptarile mele inainte de vizionare au fost scazute, din cauza recenziilor negative pe care specialistii le-au postat pe internet. Filmul mi-a oferit o stare placuta si mi-a placut ca pot sa fiu martorul unei povesti noi si interesante, dar entuziasmul a scazut treptat, pe masura ce filmul se desfasura. Povestea sufera mult, pentru ca nu ofera prea multe detalii despre locurile si perioada in care actiunea se intampla. Pe langa asta, actiunea nu are prea mult sens si multe scene sunt greu de inteles, fiind incoerente. 

Un film metaforic ce prezinta un viitor post-apocaliptic cauzat de poluare si de neglijenta omului fata de natura. 

Pe langa povestea fetitei si a tatalui ei, filme pune probleme serioase de ecologie. Marginalizarea si mizeria in care traiesc locuitorii "Cazii" este posibila si in realitate, iar eu cred ca filmul a vrut sa atentioneze publicul legat de aceasta situatie.

Quvenzhané Wallis a fost o revelatie. E foarte talentata si cu singuranta vom mai auzi de ea in viitor. Dwight Henry ( tatal fetitei ), joaca binisor, avand cateva momente in care se face remarcat, precum scena memorabila pe care o gasiti mai jos :



Putea fi mult mai bun, daca scenariul era mai bine scris. Nominalizarea la cateogoria de "Cel mai bun film" este exagerata, iar laudele atribuite filmului sunt foarte putine, facand "The Beasts of the Southern Wild" un film pe care publicul il va uita foarte repede.


In concluzie : "la pomul laudat, sa nu te duci cu sacul." 

Nota : 6/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu