luni, februarie 17, 2014

The Wolverine (2013)

Posted by Unknown on luni, februarie 17, 2014 in , , , , | No comments
 Total diferit de alte filme cu Super eroi, “The Wolverine” este axat mai mult pe rezolvarea problemelor psihologice ale personajului principal, decât pe lupte.
   
 Filmul începe cu una din amintirile lui Logan care se petrece în timpul celui de-al doilea război mondial. Este vorba de momentul detonării bombei atomice în Nagasaki. Logan îl salvează pe unul din soldații aflați în oraș, apărându-l de radiațiile puternice ale bombei. Astfel se crează o legătură foarte puternică între cele două persoanje.   Pelicula este foarte bine structurată, ideile fiind cursive, dar fiind în același timp și misterioasă. Premiza filmului fiind cea că marele afacerist Yashida dorește să îl întâlnească pe Logan pentru a-i mulțumi pentru că i-a salvat viața. Adevărul fiind că Yashida râvnea la viața veșnică cu care Logan considera că a fost blestemat. Motivul fiind cel de a continua să își conducă firma "Yashida Industries", pe care o considera incapabil de condus de fiul său.
   
Filmul prezintă și o latură tristă, cea a trădării între tată și fiică și dorința de a îți ucide aproapele doar pentru a obține succes financiar. Chiar dacă scenele de acțiune sunt spectaculoase, nu asta fac filmul special, ci mentalitatea japoneză, încă bazată pe valorile tradiționale, chiar dacă acțiunea se petrece într-o Japonie modernă.
 
 În concluzie, filmul a fost MULT mai bun decât mă așteptam, iar eu îl recomand.
 
     Nota : 8/10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu