sâmbătă, ianuarie 18, 2014

Premiile Oscar 2014 - Nominalizari.

Posted by Horia on sâmbătă, ianuarie 18, 2014 in , , , , , , | No comments
1. American Hustle 
 
 American Hustle m-a atras cu doua lucruri : distributia foarte bine aleasa si dialogul plin de replici amuzante si memorabile. Filmul are cele mai mari sanse la premiul cel mare, chiar daca nu e cel mai bun film din competitie. La categoria "Cel mai bun actor", Christian Bale n-are nicio sansa, chiar daca a jucat foarte bine, pentru ca batalia pentru premiu se da intre DiCaprio si McConaughey. Sper ca Jennifer Lawrence sa castige premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar.

     



2. Captain Phillips


 Dupa parerea mea, filmul asta e in top 10 cele mai proaste filme
facute vreodata. Mi se pare imposibil ca mizeria asta sa fie nominalizata la premiul de "Cel mai bun film". In primul rand, felul in care a fost realizat lasa de dorit. In al doilea rand, actorii sunt penibili. In acest film, Tom Hanks face cel mai prost rol al carierei lui, chiar ma bucur ca n-a fost nominalizat la categoria de "Cel mai bun actor" si m-a facut sa-l urasc ca actor. Apoi, nu inteleg cum Barkhad Abdi a fost laudat si nominalizat la Oscar. N-are niciun farmec si nu este deloc convingator in rolul de pirat somalez. Mai mult ma sperie persoanjele din desenul animat "Curaj, caine fricos". Nu-l recomand nimanui. 




3. Dallas Buyers Club 


"Dallas Buyers Club" e un film bun. Punctul la care filmul exceleaza este acting-ul actorilor. Matthew McConaughey are cele mai mari sanse sa castige premiul cel mare la categoria sa si cu parere de rau pentru prestatia lui DiCaprio, sunt sigur ca McConaughey o sa plece cu premiul acasa. De asemenea, sunt sigur ca Jared Leto o sa ia premiul la categoria sa.
       





4. Gravity 

 Gravity e cel mai specatculos film aparut in ultimul deceniu. Fiecare cadru iti taie respiratia. Din pacate, entuziasmul meu legat de acest film a disparut imediat cum am parasit sala de cinematograf. Finalul chiar m-a dezamagit. 
  Singurele premii pe care trebuie sa le ia sunt : 

   - Cel mai bun regizor; 
   - Cea mai buna imagine; 
   - Cel mai bun montaj; 
   - Cea mai buna scenografie; 
   - Cele mai bune efecte speciale. 

 La categoria de cea mai buna actrita, Sandra Bullock n-are nicio sansa in fata lui Cate Blanchett. 



5. 12 Years a Slave ( sau mai bine spus : 2 Hours of Shame ) 


 Michael Fassbender este singurul lucru bun al filmului.  
Nu e deloc asa extraordinar cum il lauda toti criticii. Scenariul este destul de slab, in ciuda faptului ca povestea lui Solomon Northup e una foarte interesanta din care se putea realiza o capodopera. Titlurile de "noul Schindler's List s.a.m.d" sunt exagerate.  
 Sunt alte filme despre tema sclavagismului mult mai bune, ca si Django Unchained sau The Help.  
 Sunt putine premii pe care 12 Years a Slave le poate castiga. Dupa mine, e unul dintre cele mai slabe filme din competitie si-mi pare rau ca pelicule ca Inside Llweyn Davis, Rush sau Fruitvale Station n-au intrat in batalia pentru titlul de cel mai bun film al anului. 







6. The Wolf of Wall Street  
                    
 TWOWS e cel mai bun film din cele mentionate mai sus, dar are putine sanse sa castige marele premiu, pentru ca nu abordeaza o tema sensibila americanilor, ca 12 years a slave sau o poveste bazata pe politica si coruptie, ca American Hustle. 
 In ciuda faptului ca filmul dureaza 3 ore, nu are timpi morti. Fiecare scena te vrajeste prin interpretarea lui DiCaprio ( daca n-ar fi in competitie cu McConaughey, ar lua Oscar-ul fara niciun dubiu ), care face rolul carierei sale.  
  E cel mai amuzant, neconventional si surprinzator film anului.     
  



















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu