miercuri, ianuarie 29, 2014

Into the White (2012)

Posted by Horia on miercuri, ianuarie 29, 2014 in , , | No comments
Regizorul Petter Naess ne prezinta o poveste bazata pe fapte reale, despre 5 soldati ( 3 nemti si 2 britanici ), care, dupa ce avioanele lor se prabusesc intr-un loc uitat de lume din Norvegia, se intalnesc, printr-o coincidenta, in acelasi adapost.

Daca la inceput, cele doua tabere sunt in conflict, pe parcursul filmului pilotii devin prieteni. Relatia de prietenie care apare intre ei este dezvoltata foarte frumos.

Deobicei, nu sunt atras de filmele de supravietuire, dar dupa trailer si distributie am zis sa-i acord o sansa.

Umorul englezesc apare in aceasta pelicula sub forma unor mici ironi adresate nazistilor de catre personajul Robert Smith ( jucat surprinzator de bine de Rupert Grint, cunoscut din celebra serie Harry Potter ), care aduc un plus acestui film.

Distributia isi interpreteaza rolurile foarte bine. Am fost surprins de actorii Florin Lukas ( in rolul pilotului Horst Schopis ) si de David Kross ( pe care l-am remarcat si in The Reader ), care s-au potrivit manusa in rolurile pilotilor nemti.

In concluzie : Into the White, nu este un film facut pentru box-office. Este un film independet, despre supravietuire, bine jucat si cu un scenariu bine structurat, asa ca merita vizionat.

                                     
  

Nota : 7/10 


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu