marți, aprilie 22, 2014

Feel Good Tuesday : J. Edgar (2011)

Posted by Horia on marți, aprilie 22, 2014 in , , , , | No comments

De-a lungul vieţii sale, J. Edgar Hoover avea să devină cel mai puternic  om din culisele scenei politice a Statelor Unite ale Americii. În calitate de şef al FBI-ului, timp de aproape 50 de ani, nimic nu i-a stat în cale, pentru a-şi proteja ţara. Rezistând schimbării a 8 preşedinţi şi desfăşurării a 3 războaie, Hoover a luptat cu disperare pentru prevenirea pericolelor care îi vizau ţara, luând atitudine chiar şi în faţa falselor ameninţări. 
Cu toate că metodele lui erau pe cât de nemiloase, pe atât de eroice, Hoover îşi găsea de fapt plăcerea în stârnirea admiraţiei celor din jurul său. Un om care ştia să preţuiască secretele, în special pe cele ale altora, Hoover nu s-a temut niciodată să folosească informaţiile pe care le avea, chiar împotriva conducătorilor ţării. Întelegând că informaţia înseamnă putere şi că frica poate genera multiple oportunităţi, şeful FBI-ului a recurs la această strategie pentru a obţine o influenţă fără precedent şi o reputaţie formidabilă, aproape de neatins. ( sursa : Cinemagia ) 

Mi-a placut neasteptat de mult si nici nu ma asteptam sa fiu placut surprins de structura filmului ( flshback - prezent - flashback - prezent s.a.m.d ) si de scenariu. Clint Eastwood a facut o treaba minunata din spatele scaunului de regizor, pentru ca, din punct de vedere tehnic, J. Edgar este impecabil. Cadrele sunt bine filmate si contrastul imaginii este perfect ( mai ales in flashback-uri, unde, multimita imaginii, ii este transmis spectatorului aerul anilor 20 ). 

Scenariul este bine scris, dar are mici probleme, pentru ca spre final devine lalait. Consider ca evenimentele care sunt prezentate in ultima jumate de ora a filmului, puteau fi mai alerte, mai interesante.  

Un lucru care-mi place mie la Clint Eastwood este ca reuseste sa scoata de la distributie roluri formidabile ( ex : Sean Penn in Mystic River sau Angelina Jolie in Changeling ). Leo DiCaprio face, dupa parerea mea, rolul vietii in J. Edgar. A fost extrordinar de urmarit interpretarea pe care o ofera. Armie Hammer mi-a dovedit ca poate sa joace, in rolul lui Clyde Tolson, un personaj destul de complex.  

De ce recomandam filmul : J. Edgar este o biografie interesanta, care marcheaza revenirea lui Eastwood, cu un film bun ( spre deosebire de *cough* Hereafter *cough* ) pe marele ecran. Asta nu ne face decat sa asteptam urmatorul proiect al regizorului. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu