duminică, martie 09, 2014

Roxanne (2013)

Posted by Horia on duminică, martie 09, 2014 in , , , | No comments
In ultimii ani, filmele romanesti s-au bazat pe aceeasi reteta : cadre lungi, replici seci si povesti triste petrecute in perioada comunista. Cu toate acestea, au existat si regizori mai indrazneti, care au incercat sa aduca un suflu nou cinematografiei romanesti, renuntand la reteta clasica a unei pelicule cu sanse mari la festivalele de film europene, precum Nae Caranfil ( Filantropica, Restul e tacere ) Adrian Sitaru ( Domestic ), Alexandru Maftei ( Buna, ce faci? ) s.a.m.d. . Printre cei enumerati, se adauga si debutantul regizor in lung-metraj, Valentin Hotea, care a prezentat publicului romanesc filmul Roxanne.

Roxanne spune povestea lui Tavi, un barbat ajuns la varsta de 38 de ani, caruia inca ii place sa copilareasca. Viata lui Tavi se schimba in ziua in care isi cere dosarul de la securitate si afla ca ar putea avea un fiu cu o fosta colega de liceu.

Pe langa scenariul bine scris si prestatia lui Serban Pavlu, care duce tot filmul in spate, am fost placut surprins de ritmul alert si de stabilitatea camerei de filmat. Daca in alte filme romanesti, precum Dupa Dealuri, camera se misca in toate partile, lasand impresia ca (,) cameramanul sufera de Parkinson, in Roxanne totul este filmat clar.

In concluzie : Dialogurile savuroase purtate intre Tavi si prietenul sau, Cretu si interpretarea lui Serban Pavlu fac din Roxanne un film de vazut.     
                     
                                            Nota : 7/10 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu